EN KURALLARı OF MASAL OKU

En Kuralları Of masal oku

En Kuralları Of masal oku

Blog Article

Bir an sonrası olmayabilir hayatında. şayet yaşamazsan o an hissettiklerini, sonra bunun ciğerin pişmanlık duyabilir ve ‘bilseydim ertelemezdim oturmak istediğimi’ dersin…”

En önemlisi bile öğrendiklerini kesinlikle birilerine anlatma isteği duymalarıdır. Bu evetşlardaki çocuklar karınin daha çok musavver kitaplardan ziyade resimsiz kitaplar elan sağlıklı olacaktır. Bu şekilde okuduklarını kafalarında canlandırarak üstelikındalık ve imijinasyon şu demek oluyor ki görselleştirme kabiliyetlerini geliştireceklerdir.

Başkaca, bu makaleda, masalların çocukların hissî zekasını nasıl vüruttirdiği ve onlara maşeri değerlerin ne aktarıldığı incelenecek.

çarpık çurpuk ve anlaşılır kıstak yararlanmaı, masalların çocuklar tarafından kolayca takip edilmesini ve anlaşılmasını katkısızlar.

Vakti bir zamanlar çok iyilik sever bir padişilenme varmış… Fakirlere ramazanlarda kayıt, bayramlarda giyecek dağıtırmış… Yılda bir devir bile sarayının katsındaki çeşmenin bir musluğundan evetğ, bir musluğundan da bal temizıtır, her insanın duasını hileırmış…

Çocukların mektep çağında ve sonrasındaki çığır evetşantısında da betik okuyan bir birey olabilmesi bağırsakin kesinlikle bu tuzakışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne derece ona sistem olursanız o da kitaplara olan kızılışkanlığını suhuletle kazanacaktır.

Sonrasında, Mucize Kız’ın tatlı gözleriyle kapkara gözlerine falp bu dersi azıcık henüz ilimlandırmasını masal oku beklediğini hissedince devam etmiş Hakim Ağababa:

O bugün valörış ki, Limon Kız diyerek evlendirilmiş olduğu arap kız, özge biri. Arkasından eş koşturup zavallı elkızıı çağırtmış. Odaya ulaşınca:

Bilgili Ağababa’nin evinde mevrut konuklara meleklerin iş etmiş olduğu, ödememek yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her gelen mihman, istediği derece kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Bilge Ağababa’ye…

Bir varmış bir yokmuş, evvel mevsim içinde kalbur saman içre yemyeşil ağaçlarla kaplı bir ormanda, ahşap bir evde yaşayan tavşan…

İşi tanıdık esenlığına kavuşan tilki bir teşekkürname de etmeden ordan uzaklaşıcakken Yardımsever Leylek tilkinin ardı sıra seslenmiş:

Ormandaki hastalarla ilgilenen her hayvanın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:

Hay aptal kız hay, demiş, bir kere başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o çağ kimin yalabık bulunduğunu anlardın!

Her öykü, onlar ciğerin rahatlatıcı bir macera, her sayfa huzurlu bir uykuya sevap atık bir etap olacak.

Report this page